MP en Geriatria

Des que vaig conèixer la Modulació Pedagògica la meva visió com a psicogeriatria ha anat un pas més enllà. Aquesta vegada ja he estat repetidora i espero i desitjo repetir infinites vegades més.

 

Com a psicòloga, al meu “esquema d’intervencions”  només hi havia: escoltar, recollir i empatitzar amb aquelles famílies que patien per no poder-se comunicar amb la seva persona estimada, ja que només hi havia barreres (alta dependència, aparent desconnexió de la realitat, alteració conductual, situació de final de vida...) La Modulació ha fet que trenqui amb aquest esquema construït a base de barreres i murs, i construeixi en el seu lloc un gran ventall de possibilitats. He passat de seure a l’altre banda de la taula a fer-ho al costat dels familiars, construint plegats noves vies de comunicació. He deixat el rol d’observadora passiva per treballar activament en les necessitats que, malauradament, fins ara no veia com a necessitats possibles de cobrir. Perquè si entre persones significatives hi ha el desig de comunicació, sempre podrem buscar la melodia que encaixi en la seva preciosa dansa comunicativa.

Escribir comentario

Comentarios: 0