Cap familiar està preparat d'entrada per a conviure amb una greu discapacitat. La comunicació i la relació amb la persona que la pateix, (sigui per una causa congènita, un procés neurodegeneratiu o un dany cerebral sobrevingut), han de ser construïdes a partir de l’observació, l'escolta, la proximitat i l'intercanvi sensible i recíproc. Tot plegat, requereix la posada en marxa d'habilitats i propostes comunicatives que no sempre estan en el nostre repertori habitual i que necessiten fer-se un lloc en el procés d'adaptació a la nova situació.
Infermeres, logopedes, psicòlegs, metges, terapeutes ocupacionals, fisioterapeutes, mestres, educadors, auxiliars... hi trobareu eines pedagògiques i didàctiques per tal d'acompanyar a les famílies en aquests aprenentatges. Quants més siguem, més ens podrem adequar a les necessitats i possibilitats de cada família i més contribuirem a enriquir i reforçar relacions.
Per als pedagogs i pedagogues hi ha un ampli apartat teòrico-pràctic per a facilitar-vos treballar com a moduladors/es pedagògics/ques: Nou perfil professional que creiem indispensable en qualsevol equip que pretengui atendre a la família de manera global.