Modulació Pedagògica

Aquesta és la pregunta que responen conjuntament els participants del mòdul de "Eines per a ensenyar en MP" després d'una activitat vivencial. Aquí va una selecció de les variables aparegudes en diferents edicions:

Tothom comprèn que per entendre, la condició mínima és parlar el mateix idioma. A la feina tenim una parella, l'usuari amb una gran discapacitat i el seu familiar, que desitgen "parlar el mateix idioma" per entendre's. Tot aquell que hagi intentat aprendre un nou idioma sap com s'agraeix, mentre busquem desesperadament al nostre cervell l'expressió adequada, tenir algú bilingue al costat per preguntar-li "Escolta, com es deia ...?"

l'Anamnesi de Modulació Pedagògica és un dels documents que creats i que serveix com a orientació per a iniciar el nostre treball. La informació que en ella apareix es recull en format d'entrevista amb un o més familiars.

La següent aportació la signen els primers alumnes en pràctiques que vaig tenir. A proposta de la seva professora de Pedagogia a la URV, Carmen Ponce, van realitzar una sistematització de les seves observacions sobre el meu ús del llenguatge amb les famílies, ja que constataven que exercia una influència positiva en l'actitud d'aquestes cap meves propostes.

Hi ha una principi bàsic en Modulació Pedagògica que crec hauria de ser tingut en compte per qualsevol professional en el nostre camp: Recomano vehementment no prendre a als familiars com a co-terapeutes.